Задължение сг груп

10.02.2018

Вашият въпрос:

Здравейте,притесняват ме от сг груп за стари сметки към виваком от преди над 5 години.обадиха ми се че щели да ме сэдат ро някакъв 410 чл.и да платя незабавно.какво да правя..законно ли е да притежават личните ми данни

Нашият отговор:

Задълженията към мобилни оператори се погасяват с кратката тригодишна давност, която започва да тече от датата, на която е следвало да заплатите фактурата, по която претендират въпросните задължения. Виваком са прехвърлили (цедирали) вземанията си срещу Вас към "С.Г. Груп" ООД, откъдето и те имате вашите данни и ги използват. 

Към настоящия момент най-вероятно давността за задълженията Ви е изтекла. Най-добрият вариант за действие е да чакате от "С.Г.Груп" ООД евентуално да заведат дело срещу Вас, след което да се защитавате, тъй като това би бил най-евтиният и удачен за Вас вариант. Поддържайте актуален постоянния си адрес, тъй като, ако заведат дело срещу Вас, съдебните книжа ще бъдат изпратени на него и своевременно трябва да предприемете действия за защита. Кантората ни има опит в представителство по казуси като Вашия и ако имате нужда, сме на разположение!