Неправомерни такси на ЧСИ

17.11.2018

Вашият въпрос:

Здравейте! Изтеглих ипотечен кредит през август 2008г.Беше за 20 г ,по 385€ мес.вноска.Обслужвах го месеци редовно,след което не можех или закъснявах. Наложи се,принудително да замина за чужбина. Банката наема ЧСИ и се започва дело срещу мен /без да съм уведомена /Даже ЧСИ е изпращало писмата, на адрес, на който никога не съм живяла. През този период,ЧСИ слага възбрана на ипотекирания имот.Не прави опис/жилището е празно/,няма търг,няма продажба.Между другото, Банката сключва споразумение със съпруга ми,който е в България през 2011г,/без мен /.Новият договор е за 7,5г по 700€.Банката спира делото. От тогава до сега/16/11/2018г,внасям редовно -700€.Този месец ми е остатъка -350€,последно и приключвам с кредита. /задължението към Банката /Декември месец ще внеса и 1348лв/адв.хонорар на адвоката на Банката /Дотук добре. .само,че сега ЧСИ иска около 15 000лв...просто нямам идея, за какво са тези космически такси. Какво ще ме посъветвате. .?Как да действам ?Имат ли давност възбраната,таксите към ЧСИ,след като Банката спира производството през 2011г.Моля Ви за съвет, какво да предприема отсега нататък?Очаквам вашия отговор Благодаря Ви предварително! С уважение-Даниела!

Нашият отговор:

За да Ви дадем становище, е необходимо да проучим изпълнителното дело, за да Видим какви действия са предприемани и кога, както и за какво са начислени таксите.

В ГПК е уредена и възможност да обжалвате постановлението за разноски на съдебния изпълнител, но това следва да бъде сторено в установения срок.

Кантората ни е специализирана в представителство по казуси като Вашия и ако желаете да ни ангажирате, сме на рзположение!