Задължение към първа инв. банка

26.01.2018

Вашият въпрос:

Здравейте отново. Вчера ви благодарих за бързия и коректен отговор и послушах Вашия съвет. Отидох в първа инв. банка и помолих служителката да ми даде извлечение за дължимите от мен такси по поддръжка на закритата ми сметка. Първоначално тя ми отговори, че не може да ми даде такова извлечение, но след мое настояване ми заяви, че ако искам да го получа ще трябва да заплатя такса по 5,00 лв. за всеки месец за периода от юни 2014г. до януари 2018 г., т.е. сумата от 210 лв., при което бях шокирана. Каза ми също, че периода за дължими такси към тяхната банка е 5г., а не 3 г., както Вие ме бяхте посъветвали. С една дума почуствах се унижена и некомпетентна. Непосилно е за мен да платя 210 лв. и затова ,,ще трябва да си платя без да имам претенции към тях"(така ми каза служителката).

Нашият отговор:

Имате право да получите извлечения от сметката си, без да плащате такси, тъй като Законът за платежните услуги и платежните системи урежда правото на ползвателите на платежни услуги такси за предоставяне на информация, без да се начисляват такси.

Ако желаете, можете да ни упълномощните, за да Ви представляваме пред банката, за да получим необходимите извлечения и да Ви дадем становище какво можем да предприемем.