Парично задължение към Теленор

15.04.2018

Вашият въпрос:

Здравейте.Моля за съвет относно Заповед за изпълнение на парично задължение към Теленор на стойност 2946,46лв. за периода 26.10.2015г.-29.12.2017г. за които не знам тъй като не съм уведомявана по никакъв начин че дължа някакви суми ,абонат на Теленор бях аз но телефона и номера са ползвани от бившата ми снаха(нямам контакт с нея) която явно не е плащала и сега търсят мен.Съгласна съм че дължа някаква сума но със сигурност не е тази,можеха както сега ме намериха така и преди това да го направят за да предприема навременно плащане.Има и приложена бланка за Възражение.Моля кажете на посочения имейл как да постъпя.Благодаря предварително.

Нашият отговор:

В двуседмичен срок от получаване на заповедта за изпълнение можете да подадете възражение срещу същата, като оспорите дължимостта на претендираното вземане. Следва да знаете, че е необходимо да предприемете своевремнни действия за защитата си, тъй като в противен случай, ако не дължите сумите, но не сте извършили необходимите действия в двуседмичния срок, заповедта ще влезе в сила и Теленор ще могат да се сдобият с изпълнителен лист срещу Вас и да съберат сумите.

Преди да подадете възражение, е необходимо да се прецени дали имате основание,т.е. дали дължите или не претендираните суми, тъй като ако подадете възражение, а дължите суми, рискувате да бъдете натоварена с допълнителни разноски, които не са в малък размер. За задълженията към мобилни оператори се прилага кратката тригодишна давност. Началният момент на давността се определя от датата, на която е следвало да бъде заплатена фактурата, в която са отразени пртендираните суми. Във Вашия случай давността не е изтекла. тъй като към настоящия момент не са изтекли три години. Освен възражението за давност, имате на разположение и други възражения, с които да оспорите дължимостта на претендираните суми. За да Ви дадем конкретно становище дали дължите сумите и кой е най-удачният ваирант за защитата Ви, е необходимо да се запознаем със съдържанието на заповедта за изпълнение, както и с документите, приложени по делото. Кантората ни е специализирана в казуси като Вашия и ако желаете да ни ангажирате, сме на разположение!