съдебна делба на имот

16.11.2017

Вашият въпрос:

благодаря ви за отговора моля за коментар...... възражение за погасителна давност е направено във втората фаза на делбата на първа инстанция . Районен съд постановява решение че претенцията за подобрения е погасена по давност . Обжалва се пред окръжен съд. моля за коментар кога е започнала давноста .... от разваляне на алеаторният договор или от въвода във владение по изпълнителен лист като временна мярка за ползване на имота до приключване на делата Мога ли да се обърна към кантората за правна защита ако се стигне до ВКС мога ли да се обърна към вас за съдействие при продажба

Нашият отговор:

За началото на срока на погасителната давност за обезщетението за извършени подобрения е от значение качеството, в което лицето ги е извършило - в случая като приобретател по договор за прехвърляне на имот срещу задължение за издръжка и гледане, поради което в процесния случай давността тече от момента на разваляне на договора, който е моментът на влизане в сила на съдебното решение за развалянето му.

За да Ви кажем дали ще можем да Ви помогнем в производството пред ВКС, ще е необходимо да се запознаем с делото, тъй като ще са настъпили всички преклузии и възможностите за обжалване са ограничени от основанията за касационно обжалване, посочени в ГПК.

Кантората ни се занимава с набяването на всички документи, необходими за извърване на договор за покупко-продажба, както и с изготвяането на проекти за нотариален акт и ако желаете, можете да ни ангажирате.