СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА РАЗСРОЧВАНЕ НА ПАРИЧНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ

11.05.2017

Вашият въпрос:

В момента синът ми изплаща задължението си редовно с избрана от него сума като преди това не е било сключвано споразумение необходимо ли е да подпише това ново споразумение и какви ще са последствията за него ако не го подпише и продължи да си погасява кредита както досега.Бих желала да проведем телефонен разговор и да си платя адвокатския хонорар за по детайлни пояснения защото мен ме притеснява ал.4 от това споразумение. Аз успях да кача само 1-вата страница, а има още една.Благодаря, Ви предварително.

Нашият отговор:

Ако към момента на подписване на споразумението, давността за задълженията не е изтекла, може да се приеме, че със споразумението признавате същите. Последиците от това са, че ще започне да тече нова погасителна давност. Възможно е също така, ако не е изтекла давността, с изразяването на воля за разсрочване, ще промените падежа на задълженията, а това ще доведе и до промяна на крайния момент на погасителната давност.

Ако не подпишете споразумение, но продължите да внасяте ежемесечно суми, от волята на кредитора зависи дали ще предприеме действия по принудително изпълнение, тъй като в настоящия случай, кредиторът получава ежемесечно изпълнение, макар и на части.