Колекторска фирма

04.10.2021

Вашият въпрос:

Имам следния казус с мобилен оператор, който е продал задължението ми на Колекторска фирма, без да съм уведомена с какъвто и да е документ. Най-вероятно защото си смених адресната регистрация, но по email поне можеше да получа тази информация. От колекторската фирма, изключително грубо ми заявиха да платя към мобилния оператор и да си пазя бележката, или ще ме съдят и съответно сумата която ще заплатя ще се увеличи. След този разговор се обадих на оператора и ми потвърдиха за дължимата сума от 203лв. и че са я продали. Въпросът ми е къде мога да платя дължимата сума и да бъда сигурна, че няма да ме притесняват да доплащам? Искам да изляза от тази ситуация по цивилизован начин и да си запазя всички права които имам. Благодаря предварително.

Нашият отговор:

Вземането по всяка вероятност е погасено по давност. Не е нужно да предприемате нещо, можете просто да спрете да отговаряте на обаждания. Винаги съветваме, доколкото имате такъв проблем, да поддържате адресната си регистрация актуална - където Ви е адреса по лична карта, там трябва да живеете или да си регистрирате настоящ адрес по местожителство. Ако това е изпълнено, няма от какво да се притеснявате, тъй като на този адрес ще получите документи ако някой реши да Ви търси от съда. Тогава можете да се защитите пълноценно и своевременно. Ако Ви заплашват - обадете се в полицията, тъй като никой няма право да Ви заплашва. Всеки може да претендира всякакво право, но дали тази претенция е основателна решава съдът. В тази връзка, поддържайте адресната си регистрация актуална и получите ли документ от съд или съдебен изпълнител - потърсете адвокат. Можете и да се обърнете към нас на телефоните на кантората.

Ако платите - има шанс просто отново и отново да ви притесняват за нови и нови задължения, които дори може да не съществуват.