Обезщетение при катастрофа с моторист

03.07.2023

През 2016 г., към нас се обърнаха родителите на непълнолетния Г.К., който беше претърпял много тежко пътно - транспортно произшествие. Момчето е било пометено от пиян шофьор докато е било на улицитата и се е готвело да подкара своя мотор. По време на съдебния процес се установява, че пияният водач е шофирал с много над разнешената скорост, а след катастрофата бяга и се опитва да си укрие. Бащата на пострадалия беше изключително притеснен как синът му ще успее да продължи живота си предвид тежките травми. След поредица от операции Г.К. успява да се възстанови и към настоящия момент вече е млад мъж, който се опитва сам да се справи с живота си.

С помощта на кантората ни Г.К. получава пълно възстановяване на всички разходи по неговото лечение. Върховният касационен съд с Решение от 29.06.2023 г. по гр.д.1166/2022 г. уважава изцяло претендирания от нас размер на обезщетение за претендираните болки и страдания от пострадалия в размер на 150 000 лева, определен за справедлив спрямо икономичесската обстановка към момента на настъпване на злополуката - средата на 2016 г. Сумата е намалена с 20% съпричиняване, тъй като към момента на злополуката съдът приема, че Г.К. е бил застанал косо на пътното платно, с което е препречил пътя на блъсналия го водач.

Благодарение на действията на кантората ни, присъдената сума е събрана веднага след приключване на дело, заедно с присъдените лихви от застрахователя на виновния водач - “ЗД БУЛ ИНС” АД. Обезщетението не може да компенсира напълно претърпените болки, но може да донесе финансово спокойствие на клиента, както и чувство за справедливост. Към настоящия момент с получената сума Г.К. се опитва да започне живота си отново и ние му желаем успех.

Водещите адвокати по заведените искове са адв. Георги Вълев и адв. Боян Лимберов.