ЧЕЗ

14.01.2020

Вашият въпрос:

Здравейте баща ми почина ноември 2019г аз не поддържах Контакти с него и днес разбрах че от чез има заведено Дело към него за сума от 1500 лв която сума ми казаха Че аз като законен наследник наледявам и трябва да погася Сумата е от 2014 година от тогава няма ток в къщата

Нашият отговор:

1. На първо място, трябва да се провери кога е образувано делото срещу баща Ви с оглед преценката на допустимостта на производството.

2. На следващо място, следва да се вземе предвид обстоятелството, че за задълженията към топлофикационни дружества се прилага кратката 3-годишна погасителна давност, която започва да тече от момента, в който е следвало да бъде заплатена фактурата, в която е обективирано задължението. Предвид обстоятелството, че задълженията са за 2014г., най-вероятно същите са се погасили по давност.

Важно е да анжагирате защитата си своевременно, тъй като, ако пропуснете сроковете, губите възможност да направите възраженията, с които сте разполагали.

Кантората ни е специализирана в представителство по казуси като Вашия и ако желаете да ни ангажирате, сме на разположение!