Непогасен кредит

28.06.2019

Вашият въпрос:

Добър ден! Имам необслужен кредит към Банка ДСК, който е прехвърлен към ОТП Факторинг. Към мен е образушано ИД от 2017г. и ми е наложен запор от ЧСИ върху банкова сметка. В момента съм в майчинство и го тегля на каса. Нямам движимо и недвижимо имущество на мое име, живея в апартамента на майка ми, в който живеят и тя и баба ми. Въпросът ми е- Може ли ЧСИ да прави опис на апартамента, в който живея след като не е мой? Желая да се консултирам с Вас относно последиците от тук насетне за мен и семейството ми. Моля Ви да ме информирате колко ще струва консултация с Вас. Благодаря Ви!

Нашият отговор:

Съдебният изпълнител може да насочва изпълнението само върху имущество, собственост на длъжника. Щом апартаментът не е Ваш, не могат да насочат опис върху същия. В случай че ЧСИ е насрочил опис на движимите вещи Ваша собственост, в апартамента, щом същият не е Ваш, ЧСИ не може да влезе без съгласието на собственика.

За да Ви дадем становище за възможните варианти за действие от Ваша, е необходимо да проучим изпълнителното дело, тъй като казуси като Вашия се отличават с висока степен на конкретика.